Welkomstwoord President Shimon Peres

Shimon Peres, de president van Israël, heeft speciaal voor de tentoonstelling een brief gestuurd naar Christenen voor Israel. Klik op de afbeelding om de tekst te lezen (Nederlandse vertaling hieronder).

Een groet van de President van de Staat Israël ter gelegenheid van de tentoonstelling van Christenen voor Israël “Helden van Sion” – 1 Juni 2013

Brief President PeresBrief President Peres

Beste Vrienden,

Vanuit het Heilige Land en de Eeuwige stad Jeruzalem heb ik het genoegen mijn warme groeten over te brengen ter gelegenheid van de tentoonstelling “Helden van Zion”, en wil ik u danken voor dit waardevolle initiatief dat de vijfenzestigste verjaardag van Israël markeert.

Deze tentoonstelling is niet alleen een gebeurtenis die de oprichting van de Staat Israël viert, nu 65 jaar geleden. Het illustreert ook de vriendschap en grote steun die uw organisatie Christenen voor Israël voortdurend heeft getoond aan ons land, waarvoor wij u zeer dankbaar zijn. Deze tentoonstelling is hoofdzakelijk educatief van karakter. Uw inspanningen om het publiek te laten kennismaken met de geschiedenis, de waarden, het verlangen en de uitdagingen van Israël waarderen wij zeer.

De morele waarden van Israël zijn gebaseerd op de Tien Geboden en de uitspraken van onze Profeten, die ons hebben geïnspireerd vanaf de tijd van Abraham tot het Israël van vandaag. Na tweeduizend jaar ballingschap keerde het Joodse volk terug naar haar thuisland, de pasgeboren Staat Israël. Ondanks de oorlogen tegen haar gevoerd, en de dreiging van vernietiging waar zij door de jaren heen mee te kampen had, heeft Israël zich ontwikkeld tot een sterke, levendige en democratische natie. Een land dat in de voorhoede staat van wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen en een betere toekomst wil bieden aan iedereen.

Namens het hele Israëlische volk wil ik u danken voor uw onwankelbare vriendschap. Ik kijk uit naar uw voortgaande steun in de toekomst en heb er vertrouwen in dat de tentoonstelling “Helden van Sion” het succes zal krijgen dat het verdient.

Shimon Peres


Help mee! Laat een reactie achter of Like onze website …

Ben je op de tentoonstelling geweest of heb je de documentaire gezien? Vertel wat je ervan vond.

Reactie schrijven in gastenboek →

Deel HeldenvanSion.nl met je vrienden