Tentoonstelling 2013 Helden van Sion

In het Israël-Centrum in Nijkerk is iedere zomer een tentoonstelling te bezoeken. Deze zomer is het thema het 65-jarig bestaan van de staat Israël.

Israël ontstond niet in één dag. Vele eeuwen van verlangen naar een thuisland en vele jaren van moeite en strijd gingen er aan vooraf. De Holocaust, de stemming in de Verenigde Naties in 1947, de jarenlange strijd met de Arabische buurlanden en de situatie vandaag komen aan bod in de tentoonstelling ‘Helden van Sion’.

beeldAchiam, Shulamit, Lea en Aya waren er zelf bij in ’48. Zij waren getuige hoe de eeuwenlang gekoesterde droom van het Joodse volk eindelijk realiteit werd. Zij streden mee, huilden mee en bouwden mee aan een toekomst voor hunzelf en hun kinderen, in het land dat hen door God gegeven was. Hun droom werd werkelijkheid in 1948.

Hoe hun verhalen verlopen kunt u beluisteren en bekijken in de tentoonstelling ‘Helden van Sion’. Naast een aangrijpende filmdocumentaire en boeiende achtergrondpanelen is de tentoonstelling ook gericht op de ontvangst van groepen van alle leeftijden. Met leuke interactieve opdrachten en uitdagingen wordt dit een onvergetelijke ervaring.

Israëlcentrum NijkerkIsraëlcentrum Nijkerk
 • Dagelijks van 10 tot 15.30 uur, gesloten op zondag.
 • Toegang en consumptie gratis.
 • Inlichtingen: telefoon 033-245 88 24 of info@christenenvoorisrael.nl
 • De tentoonstelling (op de eerste verdieping) is door middel van een traplift toegankelijk
 • Voor slechthorenden zijn alle films Nederlands ondertiteld.

Groepen en scholen
Voor scholen is tijdens de tentoonstelling een programma met een interactieve speurtocht. Kinderen kunnen zich zo de geschiedenis van Israël op een boeiende en interactieve manier eigen maken. Je weg vinden door een doolhof, een geheime code kraken en samenwerken om een oplossing van een raadsel vinden, dit zijn enkele van de uitdagingen. De speurtocht is met name samengesteld voor kinderen van 8 tot 13 jaar.

Ook groepen van alle leeftijden kunnen in het Israël-Centrum terecht voor de tentoonstelling. U wordt als groep ontvangen en welkom geheten met een kopje koffie of thee, en door de gastvrouwen of –heren wegwijs gemaakt in de unieke en zeer goed gedocumenteerde tentoonstellingsruimte. Ieder kan op zijn of haar eigen tempo en kennisniveau kennismaken met de geschiedenis van Israël. Daarnaast kunt u ook de winkel met Israël-producten bezoeken.

Praktische informatie

 • Groepen kunnen de tentoonstelling vanaf 1 juni 2012 bezoeken (op afspraak, tussen 8.30 en 16.00 uur).
 • Toegang gratis, incl. koffie, thee of sap. Kinderen ontvangen een leuke attentie. Een gift ter ondersteuning wordt gewaardeerd.
 • Groepsbezoek duurt voor scholen ongeveer één tot anderhalf uur. Voor groepen met volwassenen moet u rekenen op anderhalf à 2 uur.
 • Maximale grootte per groep: ca. 50 personen.
 • De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden.
 • De speurtocht is samengesteld voor met name kinderen in de leeftijd van 8 tot 13 jaar.

Toegankelijkheid/bereikbaarheid
Israël-centrum, Patroonstraat 1, Nijkerk

Komt u met openbaar vervoer en wilt u opgehaald worden op NS station Nijkerk? Dat kan tijdens kantoortijden (maandag tot vrijdag van 10 tot 15 uur), u kunt hiervoor bellen naar ons kantoor: 033-2458824 (helaas niet mogelijk op zaterdag).


Help mee! Laat een reactie achter of Like onze website …

Ben je op de tentoonstelling geweest of heb je de documentaire gezien? Vertel wat je ervan vond.

Reactie schrijven in gastenboek →

Deel HeldenvanSion.nl met je vrienden